'

आमा क भिंडी साग - कुमाऊँनी रैसिपी

आमा क भिंडी साग - कुमाऊँनी रैसिपी, pahari recipe of Ocra or Bhindi,kumaoni recipe, phari cuisine,phari khan pan

आमा'क भिंडी साग

कुमाऊँनी खान-पान की रैसिपी
प्रस्तुति: सुमीता प्रवीण

आमा क भिंडी साग - द्वि जणाने लिजी

समान (सामग्री):-
पौ भर भिंडी
 चार - पांच हरीं मिर्च 
 भलोभल सरसों तेल
 एक चमच जीर
 लूंण स्वादानुसार

तरिक (बनाने की विधि):-
भिंडी ध्वे भेर गोल- गोल काट लियो। 
सरसोंक तेल में जीर खितो फिर वीमें भिंडी, हरीं मिर्च, लूंण खित भेर तेज आग में भुड़भुड़ींन दिया। 
असल स्वाद चैंछ तो मश्याल जरा ले न खितण भे।
जब लागोल कि पाण नी दिखिनो तो थोड़ देर लिजी ढाक धर दियो। 
भात दगड़ी भौते भल लागूं यो साग। 
असल भिंडीक स्वाद कि हूँ आज पत्त चलौल।

नोट- 
मश्याल जतुक कम हुनी उतुक भल हुनी प्योर पहाड़ी व्यंजन।

सुमीता प्रवीण, मुंबई, June 30, 2021
सुमीता प्रवीण जी द्वारा फेसबुक ग्रुप उत्तराखंड रसोई विज्ञान पोस्ट से साभार

एक टिप्पणी भेजें

0 टिप्पणियाँ