

तिमुले (पहाड़ी अंजीर) का साग
@कुमाऊँनी रस्यार
(प्रस्तुति: सत्यम जोशी)
जारा एकलकटुवा रसोई में
सरल बेहतरीन, सुपाच्य कुमाऊं रैसेपी
आवश्यक सामग्री-
तिमुल (पाकण) आध किलो,
प्याज लाशन(लहसुन),
पिसी हुई राई 5-6 चम्मच,
जीरा,
आवश्यक सिल पिसीनाक मस्याल
विधि-
एक तौली में तिमुलन् कैं ध्वै भैर नान छार हाली भैर उबालि लियो,
तिमुल पाकी भैर निकी कै ध्वै लियो,
उबालि तिमुल कैं चार चार हिस्सन् में काटि लियो,
लुवाक भ्द्याल में तेल गर्म ह्वै भैर लहसुन,
प्याज कौलि लिया,
फिर बाकी मस्याल और लूण स्वादनुसार मिला लिया,
आब काटि तिमुल कैं राई हालि भैर खूब पण्यौल लि भुटि लिया
5-10 मिनट बाद आपण तिमुलक् गुणकारी, स्वादिष्ट साग तैयार छ।
घी लगाईं र्वाट और हरी खुर्सणि लूण हालि छां दगाड सागक् आनन्द लिया।
@सत्यम जोशी एक पहाड़ी रस्यार
विधि-
एक तौली में तिमुलन् कैं ध्वै भैर नान छार हाली भैर उबालि लियो,
तिमुल पाकी भैर निकी कै ध्वै लियो,
उबालि तिमुल कैं चार चार हिस्सन् में काटि लियो,
लुवाक भ्द्याल में तेल गर्म ह्वै भैर लहसुन,
प्याज कौलि लिया,
फिर बाकी मस्याल और लूण स्वादनुसार मिला लिया,
आब काटि तिमुल कैं राई हालि भैर खूब पण्यौल लि भुटि लिया
5-10 मिनट बाद आपण तिमुलक् गुणकारी, स्वादिष्ट साग तैयार छ।
घी लगाईं र्वाट और हरी खुर्सणि लूण हालि छां दगाड सागक् आनन्द लिया।
@सत्यम जोशी एक पहाड़ी रस्यार

0 टिप्पणियाँ