'

पालंग, बैगण, लौकी दगड़ - कुमाऊँनी रैसिपी

पालंग, बैगण, लौकी दगड़ - कुमाऊँनी रैसिपी,kumaoni recipe of mix vegetables,kumaoni khan pan

कुमाऊँनी रैसिपी - पालंग, बैगण, लौकी दगड़

कुमाऊँनी खान-पान की रैसिपी
प्रस्तुति: सुमीता प्रवीण

पालंग, बैगण, लौकी दगड़ - चार मैशने लीजि

समान(सामग्री):-
एक गड्डी पालंग
एक बैंगण
एक चौथाई लौकी
एक पुर लसणक फांक
द्वि लाल पुरी मिर्च 
द्वि हरीं मिर्च
तीन ढाढ़ सरसोंक तेल 
लूंण स्वादानुसार

तरिक(बनाने की विधि):-
पालंग ध्वे भेर पतवा पतव काट लियो। 
बैंगण, लौकी ले नान- नान टुकड़न में काट लियो। 
सरसों तेल गरम कर भेर उमें लसण मिश्यूँण के काट भे डाल दियो। 
लाल, हरीं मिर्च डाल भेर वीमे पैली लौकी हौर बैगण वी मथोल में पालंग डाल भेर ढाक लगा दियो। 
किलेकि पालंगक रसेल साग भली कें पाक जां। 
थोड़ देर बाद वीमे लूंण डाल भेर हिले लियो। 
अब भली के मिश्यूँण आग में लटपट हुण जाणे पकावो।

पालंग, बैगण, लौकी दगड़ - कुमाऊँनी रैसिपी,kumaoni recipe of mix vegetables,kumaoni khan pan

नोट- 
भात दगड़ी भलोभल हलु जस हूँ यो साग। सवाद की तो बात नी कवो बिल्कुल पहाड़ी पालंग जस हुन्छ।

सुमीता प्रवीण, मुंबई, July 4, 2021
सुमीता प्रवीण जी द्वारा फेसबुक ग्रुप उत्तराखंड रसोई विज्ञान पोस्ट से साभार

एक टिप्पणी भेजें

0 टिप्पणियाँ